Geçenlerde
eşim marketten kedidili bisküvisi almış, “Bir de bununla
Tiramisu yaparmısın?” dedi. Çünkü ben genellikle pandispanya
ile yaparım Tiramisu’yu. Kedidili bisküvisi ile bu ikinci
deneyişim aslında, daha önce eşim askerdeyken “Allah
kavuştursun”a gelen misafirlerimiz için yapmıştım ve o zaman
eşim askerde olduğu ve onu anmak istediğim için adına ‘’Eray
tatlısı’’ demiştim :) Şimdi çok şükür eşim yanımda
olduğu için artık tatlıya gerçek adını verebilirim :)
Kedidili bisküvisi ile bu ikinci deneyişim demiştim ama bu
kesinlikle çok daha güzel oldu. Hem bu sefer kuplarda yapmayı
tercih ettim, sunum olarak da gayet güzel oldular... Ben
Tiramisu’nun keki ya da bisküvisini nescafe ile bol ıslatılmış
olarak seviyorum, kuru kuru hoşuma gitmiyor. Neyse ben artık tarife
geçsem iyi olacak...
Malzemeler
(6 kişilik):
- 1 paket kedidili bisküvisi
- 2 çay fincanı sıcak su
- 2 yemek kaşığı toz neskafe (ben gold kullandım)
- 2 yemek kaşığı şeker
Kreması
için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket (200 gr) labne peyniri
- 1 paket vanilya
Üzeri
için;
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Yapılışı:
Öncelikle
krema için, labne ve vanilya hariç tüm malzemeyi (süt, un ve 4
yemek kaşığı şeker) ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar
sürekli karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatmaya
yakın vanilyasını ilave edip karıştıralım ve ılınması için
bir kenara bırakalım. Hafif ılınan muhallebi kıvamındaki
kremamıza labneyi ekleyelim ve mikserle 1-2 dakika kadar çırpalım.
Bu arada; derin bir kase içinde 2 çay fincanı sıcak su, 2 yemek
kaşığı toz neskafe ve 2 yemek kaşığı şeker ile neskafemizi
hazırlayalım ve hazırladığımız neskafe ile kedidili
bisküvilerini ıslatalım. Muhallebi ve ıslanan bisküvileri
birbirine karıştıralım (Karıştırırken bisküviler biraz kırılabilir, sorun değil ama ezmeyin ve kırıklanmış hale getirmeyin). Ve bir kaşık
yardımı ile kuplara paylaştıralım. Üzerini süslemek için
kakao ve Türk kahvesini bir süzgeç yardımı ile karışımların
üzerine serpelim. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Not:
Ben çiğ yumurta kokusunu sevmediğim için kremasını yaparken
yumurta eklemiyorum, ama bir çok tarifte konuyor. Bence yumurtaya
hiç gerek yok. Hem böyle çok daha güzel ve hafif oluyor. Ama
tercih sizin, eklemek isterseniz kremanın yapım aşamasında
malzemelere ek olarak 1 adet yumurta ilave edebilirsiniz.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder