Malzemeler:
- 1 kilo yer elması
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 adet kesme şeker
- 1-2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Yeteri kadar su
Yapılışı:
Yer elmalarını güzelce yıkadıktan sonra soyalım ve soyduklarımızı içi su
dolu bir kaba koyalım (kararmaması için). Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı
bir miktar yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım ve küp ya da halka şeklinde
doğradığımız havuçları da ilave edip onları da çok az kavuralım. Daha sonra
üzerine (çok fazla olmamak kaydı ile) su ilave edip kaynamaya bırakalım. Su
kaynadıktan sonra, eğer havuçlarımız da yumuşadıysa yer elmalarını ekleyip
kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bir çatal yardımı ile pişip pişmediğini kontrol
edebilirsiniz.
Not: Yer elmaları çok çabuk piştiği için kaynamakta olan
suya atıyoruz. Yoksa havuçların pişmesini beklerken dağılabilirler. Eğer
elmalarımız büyükse 1-2 parçaya bölebiliriz. Ben marketten alırken genelde
küçüklerini seçtim hem soyması kolay oldu hem de görüntü olarak daha hoş
oldular.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder