Açıkcası, yer elmasını ilk defa geçen hafta iş yerinin yemekhanesinde
yedim. O nasıl bir lezzet!.. Arkadaşım da, ben de bayıldık bu tada J
Hemen araştırmalara koyuldum nasıl yapılıyor diye. Ama asıl
yemekhanedeki ustaya sormam lazımdı, çünkü onun yaptığının lezzetini beğendim.
Bir püf noktası falan var mıydı öğrenmeliydim… Nitekim yemekhanemizin zeytinyağlılarından
sorumlu Umut ustayı bulup yapılışını bana anlatmasını rica ettim. Sağ olsun
kırmadı ve gayet güzel anlattı. Ben de onun dediklerini aynen uyguladım. Artık
yeni bir zeytinyağlı çeşidim olmuş oldu. Hem lezzetli hem de son derece
sağlıklı olan bu yemeğin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim, umarım
beğenirsiniz…
Malzemeler:
- 1 kilo yer elması
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 adet kesme şeker
- 1-2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Yeteri kadar su
Yapılışı:
Yer elmalarını güzelce yıkadıktan sonra soyalım ve soyduklarımızı içi su
dolu bir kaba koyalım (kararmaması için). Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı
bir miktar yağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım ve küp ya da halka şeklinde
doğradığımız havuçları da ilave edip onları da çok az kavuralım. Daha sonra
üzerine (çok fazla olmamak kaydı ile) su ilave edip kaynamaya bırakalım. Su
kaynadıktan sonra, eğer havuçlarımız da yumuşadıysa yer elmalarını ekleyip
kısık ateşte pişmeye bırakalım. Bir çatal yardımı ile pişip pişmediğini kontrol
edebilirsiniz.
Not: Yer elmaları çok çabuk piştiği için kaynamakta olan
suya atıyoruz. Yoksa havuçların pişmesini beklerken dağılabilirler. Eğer
elmalarımız büyükse 1-2 parçaya bölebiliriz. Ben marketten alırken genelde
küçüklerini seçtim hem soyması kolay oldu hem de görüntü olarak daha hoş
oldular.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder