- 600 gr yaş kadayıf
- Yarım su bardağı tereyağ (eritilmiş)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kase ceviz (iri çekilmiş)
Şerbeti
için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
Yapılışı:
Öncelikle
şerbetimizi hazırlayalım; şeker ve suyu kaynatalım, ocaktan
almak üzereyken limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra kadayıfımızı bir kaba alalım, üzerine eritilmiş
tereyağ ve sıvı yağımızı ilave edip tel tel açarak her yerine
yedirelim. Tereyağıyla hafif yağladığımız tepsiye
kadayıfımızın yarısını serelim ve üzerine sıkıca bastıralım
(bastırma işlemi için küçük boy bir tepsiden
yararlanabilirsiniz). Çekilmiş cevizlerimizi serpip kalan
kadayıfımızı da üzerine serelim ve yine iyice bastıralım.
Tepsiyi fırına verip altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Kadayıflarımız fırından çıkınca, soğuyan şerbetimizi
heryerine eşit dağılacak şekilde dökelim. Soğuduktan sonra
yanında kaymak veya dondurma ya da isterseniz sade olarak servis
edebilirsiniz. Ben daha hafif olduğu için dondurmayı tercih
ediyorum.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder