Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 dal taze yeşil soğan
- 4-5 yaprak kıvırcık marul
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- Limon
- Zeytinyağı
Yapılışı:
1 su bardağı bulguru sıcak su ile
ıslatıp şişmesi için 10-15 dakika üzeri kapalı olarak
bekletelim. Bu arada, kuru soğanı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda
kavuralım. Salçalarını ilave edip pişirmeye devam edelim.
Pişirdiğimiz malzemeyi şişen bulgurlara ekleyelim. Pul biberini,
tuzunu ilave edip karıştıralım. Son olarak maydanoz, taze yeşil
soğan, marul ve limonu ilave edip tekrar karıştıralım. Damak
tadınıza göre nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Kısırımız servise hazır :)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder