Bu enfes börekleri içli
köfte yaptığım gün, köftenin artan iç malzemesiyle yaptım. Aslında avcı
böreğinin orijinalinde iç malzemeye bulgur da ilave ediliyor ama ben zaten
kalan malzemeyi kullandığım için ilave etmedim. Fakat daha sonra özellikle bu
böreği yapacağım zaman onu da deneyeceğim. Ben kendi yaptığım ölçüleri
vereceğim. Ve şimdi bu son derece kolay tarifi paylaşma zamanı…
Malzemeler (8 tane için):
- 1 adet yufka
- 150 gr. kıyma
- Yarım soğan (yemeklik doğranmış)
- Karabiber, isot, tuz, ceviz
- Galeta unu
- 1 yumurta, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ (böreği ıslatmak için)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle soğanımızı ve
kıymamızı çok az yağda kavuralım. Daha sonra baharatlarını ilave edip kavurmaya
devam edelim, en son cevizleri de ilave edip altını kapatalım. Yufkayı tezgaha
alalım ve sekiz eşit üçgene bölelim. Yufkalarımızın geniş kısmına iç
harcımızdan bolca koyup sigara böreği sarar gibi saralım. İsterseniz benim
yaptığım gibi direkt olarak bol yağda kızartabilirsiniz ya da önce sütlü
karışıma daha sonra galeta ununa bulayarak da kızartabilirsiniz. Ya da aynı
şekilde fırında da üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz, tercih sizin J
Not: Yufkayı ıslatmak için yumurta, yoğurt, süt ve sıvı yağ
karışımından hazırlayıp yufkanın her yerine sürebilirsiniz, ben fırında
yaptığım hemen hemen her böreğime bu karışımdan sürüyorum. Bu börekleri
kızartmayı tercih ettiğim için karışımdan hazırlamadım. Ben evde kalan yufka ve
iç malzemeyi değerlendirmek için bu ölçülerle yaptım ama siz kişi sayısına göre
malzemeleri arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder