Bu haftasonu mutfakta bolca
vakit geçirme şansım oldu. Böyle giderse kilo almam kaçınılmaz L Mutfakta
kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Ortaya çıkan farklı ve güzel lezzetler
beni çok mutlu ediyor J
Sürekli birşeyler pişirmeliyim... En
azından pratik bir kek, börek, poğaça birşey yapmalıyım... Geçenlerde yine
böyle bir tutku ile marketten içli köfte yapmak için aldığım malzemelerim
dolabı her açtığımda “hadi” der gibi bana bakıyorlardı sanki. Ben de bu haftasonu
yapılacaklar arasına içli köfteyi de koyabildim nihayet. İçli köfteyi ilk defa
yapıyorum ama sanırım bundan sonra sık sık yapacağım. Tek sıkıntım dışının
biraz kalın olmasıydı ama el alışkanlığı kazandıkça onun da iyi olacağını
düşünüyorum. Bu tarif sevgili Müge ablaya ait (hunerlibayanlar.blogspot.com). Benimkiler
onunki kadar albenili olmadılar sanırım ama yılmak yok çalışmaya devam :) Ben ölçüleri
kendimize göre değiştirdim, bir de dış harcı için patates koymadım ama bir
sonraki denememde kesinlikle patatesi de kullanacağım. Artık tarife geçsem iyi
olacak…
Dış Harcı için Malzemeler (10 tane için):
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 80 gr. kıyma
- 1,5 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
- 300 gr. kıyma
- 250 gr. kuru soğan
- Pul biber
- Karabiber
- İsot
- Tuz
Bulguru yarım su bardağı sıcak
su ile ıslatıp yumuşatalım. Rendelenmiş soğanı, kıymayı ve pul biberi de katıp
yoğuralım. Daha sonra irmiği, un ve tuzu da ekleyip iyice yoğuralım (yumuşak
bir kıvam olmalı, benimki biraz katı oldu bu yüzden şekil vermekte biraz
zorlandım).
İç malzeme için; kıymayı ve
yemeklik doğradığımız soğanı bir tavada kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve isotu
eklediklten sonra biraz daha kavuralım. Altını kapattıktan sonra cevizleri de
ilave edip soğumaya bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp
arada ellerimizi ıslatarak yavaş yavaş avuç içimizde döndürerek içini oyalım ve
iç malzememizden bir yemek kaşığı kadar koyup yine arada ellerimizi ıslatarak
yuvarlayıp ucunu kapatalım. Bol ve kızgın yağda arada karıştırarak kızartalım.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder