Sütlaç, en sevdiğim sütlü tatlıdır ve bizim evde sık sık yapılır. Tabi
tarçınlısının da tadı yabana atılamaz. Onun yeri başka zaten. Bu sütlaçları
yaparken eşim, "hepsini fırına koyma, bazıları tarçınlı olsun" dedi. Ben de
onun istediği gibi yarısını fırınladım yarısını da tarçınlı yemek üzere
ayırdım. İşte bu enfes geleneksel sütlü tatlımızın tarifi…
Malzemeler (8 adet güveç kase için):
- 1,5 litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı toz şeker (tercihe göre biraz azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
Öncelikle pirinci iyice yıkayalım ve küçük bir tencereye alıp, üzerini
geçecek kadar su ile haşlayalım. Bu arada sütümüzü de ocağa koyup ısıtmaya
başlayalım. Pirinç iyice yumuşadıktan sonra ısınmaya başlayan süte ilave edelim
ve kaynamaya bırakalım. Sütümüz hafif kaynamaya başladığında ayrı bir kasede 2
yemek kaşığı nişastayı biraz soğuk su ve süt ile açalım ve kaynamakta olan süte
ilave edelim. Daha sonra şekeri ve vanilyasını koyup iyice karıştırdıktan sonra
(şeker iyice eridiğinde) ocaktan alıp kaselere paylaştıralım. Tercihe göre
üzerlerine tarçın serpelim.
Fırın tepsisinin içine 1-2 parmak su koyup ısıya dayanıklı sütlaç kaselerini
tepsiye yerleştirelim. Önceden 200 dereceye getirdiğimiz fırında üzerleri
kızarana kadar bekletelim. Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına koyup,
soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder