Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- Tuz (bir tutam)
- Çörek otu veya susam
İç malzemesi
için;
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- Karabiber, tuz (damak tadınıza göre)
Yapılışı:
Öncelikle,
ıspanağımızı yıkayıp doğradıktan sonra bir miktar yağ ile
sotelediğimiz soğanlara ilave edip pişirelim. Pişen ıspanağımızı
biraz soğumaya bırakalım. Fırın tepsimizi bir miktar sıvıyağ
ile yağlayalım ve yufkamızın birini uçları dışarı sarkacak
şekilde serelim. Bu arada süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu
birlikte iyice karıştıralım. Tepsiye serdiğimiz yufkanın her
yerine gelecek şekilde bu sostan bolca sürelim. İkinci yufkayı da
kopararak serelim ve üzerine sostan bolca sürelim. Yufkanın
ortasına geldiğimizde iç harcımızı böreğin her yerine
yedirelim. Üçüncü ve dördüncü yufkaların da her katına bolca
sos sürelim. Kalan son yufkanın da üzerine sostan bolca sürelim
ve son olarak tepsimizden sarkan yufkaları üzerine kapatıp sıvıyağ
ile yağlayalım. Hatta sostan artarsa en son üzerine bolca sürelim
(daha iyi olur). Üzerine damak tadımıza göre çörekotu ya da
susam serpelim. Böreğimizi, önceden ısıttığımız fırında
üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan önce
üzerine bir miktar tereyağ sürerseniz daha da lezzetli olur.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder