8 Ağustos 2012 Çarşamba

Ispanaklı börek

Haftasonu kayınvalidemleri iftar yemeğine davet ettim. Bu börekler de iftar için yapıldı. Börekler arasında ıspanaklı börek favorimdir. Lise yıllarımda arkadaşımın annesi yapar, beni de mutlaka davet ederdi. Ispanaklı böreği sevmemdeki payı büyüktür anlayacağınız :)   Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum...




Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • Tuz (bir tutam)
  • Çörek otu veya susam

     İç malzemesi için;
  • 2 bağ ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber, tuz (damak tadınıza göre)

Yapılışı:
Öncelikle, ıspanağımızı yıkayıp doğradıktan sonra bir miktar yağ ile sotelediğimiz soğanlara ilave edip pişirelim. Pişen ıspanağımızı biraz soğumaya bırakalım. Fırın tepsimizi bir miktar sıvıyağ ile yağlayalım ve yufkamızın birini uçları dışarı sarkacak şekilde serelim. Bu arada süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu birlikte iyice karıştıralım. Tepsiye serdiğimiz yufkanın her yerine gelecek şekilde bu sostan bolca sürelim. İkinci yufkayı da kopararak serelim ve üzerine sostan bolca sürelim. Yufkanın ortasına geldiğimizde iç harcımızı böreğin her yerine yedirelim. Üçüncü ve dördüncü yufkaların da her katına bolca sos sürelim. Kalan son yufkanın da üzerine sostan bolca sürelim ve son olarak tepsimizden sarkan yufkaları üzerine kapatıp sıvıyağ ile yağlayalım. Hatta sostan artarsa en son üzerine bolca sürelim (daha iyi olur). Üzerine damak tadımıza göre çörekotu ya da susam serpelim. Böreğimizi, önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan önce üzerine bir miktar tereyağ sürerseniz daha da lezzetli olur.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder