12 Ağustos 2012 Pazar

Tavuklu karnıyarık

Tek kelime ile “harika” bir lezzet gerçekten. Eşim patlıcan yemeklerini çok sever. Ben de “olsa da yesem” demem ama severim işte. Epeydir karnıyarık yapmıyordum, çünkü evimizde bir süredir etrafın batmasından, evin yağ kokmasından dolayı hiç kızartma yapmıyordum. Genelde fırında yapıyorum. Ama haftasonu misafir olunca ve ana yemek olarak karnıyarık yapmaya karar verince bu kararımı kısa bir süreliğine rafa kaldırdım ve farklı birşey olmasını istediğimden tavuklu yapmaya karar verdim. Emin olun ki kıymalıdan çok daha lezzetli oldu. Bence tavuk, patlıcana çok ama çok yakışıyor. Bundan sonra kolay kolay kıymalı yapmam :) Resimlerin kusuruna bakmayın, sofraya gitmeden alelacele çekildiler...

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • Yarım kilo tavuk (ben bonfile alıp zar şeklinde doğradım)
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 küçük boy soğan
  • Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
  • 100-150 gr. kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Kekik
Üzeri için;
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Bir miktar su (göz kararı koydum ama yarım su bardağına yakın)

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup bıçakla bir kaç delik açalım ve kızgın yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağlarını çektirelim. Bu arada zar şeklinde doğranmış tavuklarımızı yağsız tavaya koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu iyice çeken tavuklara bir miktar sıvıyağ ekleyip kavuralım ve tavuklara soğanı da ekleyip biraz daha kavuralım. Son olarak, küp doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Domatesler kendini iyice saldığında altını kapatabilirsiniz. Karnıyarıkları bir borcama dizelim ve ortalarına tavuklu içimizden koyalım. Bu arada ayrı bir tavada domates ve biber salçasını bir miktar su ile açalım ve orta ateşte bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Hazırladığımız bu sosu bir kaşık yardımı ile patlıcanların üzerine gezdirelim ve yine patlıcanların üzerlerine rendelenmiş kaşarları da ilave edip önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Fırından çıkan karnıyarıkları soğutmadan servis edelim.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder