Tek
kelime ile “harika” bir lezzet gerçekten. Eşim patlıcan
yemeklerini çok sever. Ben de “olsa da yesem” demem ama severim
işte. Epeydir karnıyarık yapmıyordum, çünkü evimizde bir
süredir etrafın batmasından, evin yağ kokmasından dolayı hiç
kızartma yapmıyordum. Genelde fırında yapıyorum. Ama haftasonu
misafir olunca ve ana yemek olarak karnıyarık yapmaya karar verince
bu kararımı kısa bir süreliğine rafa kaldırdım ve farklı
birşey olmasını istediğimden tavuklu yapmaya karar verdim. Emin
olun ki kıymalıdan çok daha lezzetli oldu. Bence tavuk, patlıcana
çok ama çok yakışıyor. Bundan sonra kolay kolay kıymalı yapmam
:) Resimlerin kusuruna bakmayın, sofraya gitmeden alelacele
çekildiler...
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patlıcan
-
Yarım kilo tavuk (ben bonfile alıp zar şeklinde doğradım)
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 küçük boy soğan
- Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
- 100-150 gr. kaşar peyniri
- Karabiber
- Kekik
Üzeri
için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Bir miktar su (göz kararı koydum ama yarım su bardağına yakın)
Yapılışı:
Öncelikle
patlıcanlarımızı alacalı soyup bıçakla bir kaç delik açalım
ve kızgın yağda kızartalım. Kızaran patlıcanları havlu kağıt
üzerine alıp fazla yağlarını çektirelim. Bu arada zar şeklinde
doğranmış tavuklarımızı yağsız tavaya koyalım ve suyunu
salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu iyice çeken tavuklara bir
miktar sıvıyağ ekleyip kavuralım ve tavuklara soğanı da ekleyip
biraz daha kavuralım. Son olarak, küp doğranmış domatesleri,
biberleri ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte
pişmeye bırakalım. Domatesler kendini iyice saldığında altını
kapatabilirsiniz. Karnıyarıkları bir borcama dizelim ve ortalarına
tavuklu içimizden koyalım. Bu arada ayrı bir tavada domates ve
biber salçasını bir miktar su ile açalım ve orta ateşte bir
taşım kaynatıp altını kapatalım. Hazırladığımız bu sosu
bir kaşık yardımı ile patlıcanların üzerine gezdirelim ve yine
patlıcanların üzerlerine rendelenmiş kaşarları da ilave edip
önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Fırından çıkan karnıyarıkları soğutmadan servis edelim.
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder