Tek
kelime ile “harika” bir lezzet gerçekten. Eşim patlıcan
yemeklerini çok sever. Ben de “olsa da yesem” demem ama severim
işte. Epeydir karnıyarık yapmıyordum, çünkü evimizde bir
süredir etrafın batmasından, evin yağ kokmasından dolayı hiç
kızartma yapmıyordum. Genelde fırında yapıyorum. Ama haftasonu
misafir olunca ve ana yemek olarak karnıyarık yapmaya karar verince
bu kararımı kısa bir süreliğine rafa kaldırdım ve farklı
birşey olmasını istediğimden tavuklu yapmaya karar verdim. Emin
olun ki kıymalıdan çok daha lezzetli oldu. Bence tavuk, patlıcana
çok ama çok yakışıyor. Bundan sonra kolay kolay kıymalı yapmam
:) Resimlerin kusuruna bakmayın, sofraya gitmeden alelacele
çekildiler...
Malzemeler:
- 5 adet orta boy patlıcan
-
Yarım kilo tavuk (ben bonfile alıp zar şeklinde doğradım)
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 küçük boy soğan
- Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
- 100-150 gr. kaşar peyniri
- Karabiber
- Kekik
Üzeri
için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Bir miktar su (göz kararı koydum ama yarım su bardağına yakın)
Yapılışı:
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder