26 Ağustos 2012 Pazar

Zeytinyağlı bamya yemeği


Bu zamana kadar ağzıma bile sürmedim, çünkü sevmiyordum... Ta ki kendim yapana kadar :) Demek ki insanların damak tadları değişebiliyormuş...

Tarife gelecek olursak, yapılışı son derece kolay ve çabuk pişen bir yemek. Tek el oyalayıcı tarafı bamyaları ayıklamak...

Malzemeler:
  • Yarım kilo bamya
  • 2 adet domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Yapılışı:
Bamyaların tepesini huni şeklinde keselim ve çok zedelemeden yıkayıp süzdürelim. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavuralım ve küp doğranmış domatesleri de ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Son olarak, bamyaları da ilave edelim ve bir iki sefer karıştırıp suyunu ekleyerek pişmeye bırakalım. Tam bu sırada bir yemek kaşığı limon suyunu ve tuzunu da ilave edelim. Önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder