Tarife
gelecek olursak, yapılışı son derece kolay ve çabuk pişen bir
yemek. Tek el oyalayıcı tarafı bamyaları ayıklamak...
Malzemeler:
- Yarım kilo bamya
- 2 adet domates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
Bamyaların
tepesini huni şeklinde keselim ve çok zedelemeden yıkayıp
süzdürelim. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile
pembeleşinceye kadar kavuralım ve küp doğranmış domatesleri de
ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
Son olarak, bamyaları da ilave edelim ve bir iki sefer karıştırıp
suyunu ekleyerek pişmeye bırakalım. Tam bu sırada bir yemek
kaşığı limon suyunu ve tuzunu da ilave edelim. Önce orta ateşte
kaynadıktan sonra kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar
pişirelim.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder