10 Ağustos 2012 Cuma

Güllaç


Ramazan ayının meşhur tatlısı :) Bu tarif neredeyse iki haftadır bekliyor ama ben tembelliğimden bir türlü yayınlayamadım... Malum, Ramazan'da tatlı ihtiyacı artıyor (gerçi benim tatlı ihtiyacım hiç bitmiyor ama neyse...) Güllacı çok severim aslında, ama buna rağmen ilk defa yaptım, gayet de güzel oldu :) Siz de benim gibi henüz denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Biz iki kişi olduğumuzdan bir paket güllacın yarısını kullandım ve tarifi kendi yaptığım şekli ile paylaşıyorum...

Malzemeler:
  • 1 paket güllaç (ben yarısını kullandım)
  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Bir paket vanilin
  • Gül suyu (ben koymadım)
  • Bir su bardağı ceviz (fındık veya fıstık da koyabilirsiniz)
Üstünü süslemek için; Antep fıstığı, ceviz, fındık, kiraz, nar... Nasıl arzu ederseniz (Ben sadece cevizle süsledim)

Yapılışı:
Öncelikle, süt ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım. İyice ısınan sütü ocaktan almadan bir paket vanilini de ilave edelim ve ocağın altını kapatalım. Dikdörtgen bir borcama bir sıra güllaç yaprağı koyup üzerine bir kepçe yardımı ile sıcak süt dökelim. Güllaç yapraklarını yarılayıncaya kadar aynı işleme devam edelim. Ve ortasına geldiğimizde bir su bardağı çekilmiş cevizi serpelim. Kalan güllaç yapraklarını da yine aynı şekilde sütle ıslatalım. Son olarak, üst süslemesini de yapıp oda ısısında soğuyan güllacımızı dolaba kaldıralım ve iyice soğuduktan sonra servis edelim.

Not: Üzerine bir top dondurma koyarak da servis edebilirsiniz. Çok yakışıyor...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder