Ramazan
ayının meşhur tatlısı :) Bu tarif neredeyse iki haftadır
bekliyor ama ben tembelliğimden bir türlü yayınlayamadım...
Malum, Ramazan'da tatlı ihtiyacı artıyor (gerçi benim tatlı
ihtiyacım hiç bitmiyor ama neyse...) Güllacı çok severim
aslında, ama buna rağmen ilk defa yaptım, gayet de güzel oldu :)
Siz de benim gibi henüz denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Biz
iki kişi olduğumuzdan bir paket güllacın yarısını kullandım
ve tarifi kendi yaptığım şekli ile paylaşıyorum...
Malzemeler:
- 1 paket güllaç (ben yarısını kullandım)
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- Bir paket vanilin
- Gül suyu (ben koymadım)
- Bir su bardağı ceviz (fındık veya fıstık da koyabilirsiniz)
Üstünü
süslemek için; Antep
fıstığı, ceviz, fındık, kiraz, nar... Nasıl arzu ederseniz
(Ben sadece cevizle süsledim)
Yapılışı:
Öncelikle,
süt ve şekeri orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım.
İyice ısınan sütü ocaktan almadan bir paket vanilini de ilave
edelim ve ocağın altını kapatalım. Dikdörtgen bir borcama bir
sıra güllaç yaprağı koyup üzerine bir kepçe yardımı ile
sıcak süt dökelim. Güllaç yapraklarını yarılayıncaya kadar
aynı işleme devam edelim. Ve ortasına geldiğimizde bir su bardağı
çekilmiş cevizi serpelim. Kalan güllaç yapraklarını da yine
aynı şekilde sütle ıslatalım. Son olarak, üst süslemesini de
yapıp oda ısısında soğuyan güllacımızı dolaba kaldıralım
ve iyice soğuduktan sonra servis edelim.
Not:
Üzerine bir top dondurma koyarak da servis edebilirsiniz. Çok
yakışıyor...
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder