Malzemeler:
- 125 gr. Tereyağ (oda ısısında)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 - 3,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Üzeri için:
- Fındık
Yapılışı:
Öncelikle tereyağ,
sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alalım ve özleşene kadar
çırpalım. Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, kabartma tozu ve
vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak
unumuzu da yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt
serili fırın tepsimize dizelim. Üstlerine de birer tane fındık
koyalım ve önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana
kadar pişirelim. Tatlımız fırında pişerken biz de şerbetimizi
hazırlayalım ve kıvam alan şerbetin altını kapatalım.
Tatlımızı fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şerbeti
tatlının üstüne dökelim (şerbet de, tatlı da sıcak olacak).
Şerbeti çekip soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Not: Yumurta
kokusundan hoşlanmadığım için ve zaten içinde de yumurta olduğu
için ben ayrıca üzerine yumurta sarısı sürmedim. Bence hiç
gerek yok, ama tercih sizin.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder