16 Ağustos 2012 Perşembe

Şekerpare

Şekerpareyi annem çok sık yapardı eskiden... Benim en çok sevdiğim kısmı ise fındıklarını yemekti :)   Sevdiğim bir tatlıdır aslında, ama içinde bir de margarin, tereyağ olmasa :(   Aslında sıvıyağ ile yapılan tarifler de var. Ben de bir sonraki sefer sıvıyağ ile deneyeceğim. O zaman tekrar paylaşırım sizinle. Yapımı kolay ve çok da el oyalamayan bir tatlı. Şimdi geçelim tarife...



Malzemeler:
  • 125 gr. Tereyağ (oda ısısında)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 - 3,5 su bardağı un

     Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

     Üzeri için:
  • Fındık

Yapılışı:
Öncelikle tereyağ, sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alalım ve özleşene kadar çırpalım. Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak unumuzu da yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Üstlerine de birer tane fındık koyalım ve önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Tatlımız fırında pişerken biz de şerbetimizi hazırlayalım ve kıvam alan şerbetin altını kapatalım. Tatlımızı fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şerbeti tatlının üstüne dökelim (şerbet de, tatlı da sıcak olacak). Şerbeti çekip soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Not: Yumurta kokusundan hoşlanmadığım için ve zaten içinde de yumurta olduğu için ben ayrıca üzerine yumurta sarısı sürmedim. Bence hiç gerek yok, ama tercih sizin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder