Şekerpareyi annem çok
sık yapardı eskiden... Benim en çok sevdiğim kısmı ise
fındıklarını yemekti :) Sevdiğim bir tatlıdır aslında, ama içinde bir de margarin,
tereyağ olmasa :( Aslında sıvıyağ ile yapılan tarifler de
var. Ben de bir sonraki sefer sıvıyağ ile deneyeceğim. O zaman
tekrar paylaşırım sizinle. Yapımı kolay ve çok da el oyalamayan
bir tatlı. Şimdi geçelim tarife...
Malzemeler:
125 gr. Tereyağ
(oda ısısında)
1 kahve fincanı
sıvıyağ
1 yumurta
Yarım su bardağı
pudra şekeri
2 yemek kaşığı
irmik
1,5 yemek kaşığı
hindistan cevizi
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilin
3 - 3,5 su bardağı
un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz
şeker
4 su bardağı su
Üzeri için:
Yapılışı:
Öncelikle tereyağ,
sıvıyağ ve yumurtayı bir kaba alalım ve özleşene kadar
çırpalım. Pudra şekeri, irmik, hindistan cevizi, kabartma tozu ve
vanilini de ilave edip karıştırmaya devam edelim. Son olarak
unumuzu da yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt
serili fırın tepsimize dizelim. Üstlerine de birer tane fındık
koyalım ve önceden ısıttığımız fırında üstleri kızarana
kadar pişirelim. Tatlımız fırında pişerken biz de şerbetimizi
hazırlayalım ve kıvam alan şerbetin altını kapatalım.
Tatlımızı fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şerbeti
tatlının üstüne dökelim (şerbet de, tatlı da sıcak olacak).
Şerbeti çekip soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Not: Yumurta
kokusundan hoşlanmadığım için ve zaten içinde de yumurta olduğu
için ben ayrıca üzerine yumurta sarısı sürmedim. Bence hiç
gerek yok, ama tercih sizin.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder