Malzemeler:
- 1 ya da 2 paket kültür mantarı (biz iki kişi olduğumuz için bir paket yaptım)
- Yeteri kadar yoğurt
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- Sıvıyağ, tereyağ, pulbiber (göz kararı)
- 1 tatlı kaşığı kadar salça
Yapılışı:
Mantarlar
yıkanır ve sap kısımları ayrılır. Sapları ayrılan mantarlar
yağsız tavaya konur ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Suyunu iyice çeken mantarlara çok az sıvı yağ ve tuz ekleyerek
kavrulur. Soğuyan mantarlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır.
Bu arada üzeri için sıvıyağ, tereyağ, pul biber ve salça
birlikte kavrulur ve yoğurtlu mantarların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun :)
Saplari atacakmiyiz yoksa pisiricez mi
YanıtlaSil