30 Temmuz 2012 Pazartesi

Sarımsaklı yoğurtlu soslu mantar

Haftasonu bir yakınımıza iftara davetliydik ve tarifini vereceğim yemeği ilk olarak orada yedik. Abartmıyorum ama gerçekten sofranın favorisiydi. Tarifini almamak olmazdı :)   Ben de hiç vakit kaybetmeden yaptım tabi. Tadı gerçekten harika. Davet sofralarınızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz mutlaka yapın derim. Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim...




Malzemeler:
  • 1 ya da 2 paket kültür mantarı (biz iki kişi olduğumuz için bir paket yaptım)
  • Yeteri kadar yoğurt
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • Sıvıyağ, tereyağ, pulbiber (göz kararı)
  • 1 tatlı kaşığı kadar salça
  • Tuz

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır ve sap kısımları ayrılır. Sapları ayrılan mantarlar yağsız tavaya konur ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu iyice çeken mantarlara çok az sıvı yağ ve tuz ekleyerek kavrulur. Soğuyan mantarlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Bu arada üzeri için sıvıyağ, tereyağ, pul biber ve salça birlikte kavrulur ve yoğurtlu mantarların üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun :)

1 yorum: