28 Temmuz 2012 Cumartesi

Tiramisu


Öncelikle, hepimizin Ramazan ayı mübarek olsun... Daha önce sizlere kedi dili bisküvisi ile yapılmış kuplarda porsiyonluk tiramisu tarifi vermiştim. Ama benim favorim pandispanya ile yapılan. Haftasonu gittiğimiz iftar davetine hazır birşeyler almak yerine, kendim birşeyler yapıp götürmek istedim. Epey bir düşündükten sonra, iftardan sonra hem hafif, hem serin bir lezzet olsun istediğimden Tiramisu yapmaya karar verdim. Hem yemekten sonra nescafe ile ıslatılmış serin bir tat güzel olur diye düşündüm :)


Malzemeler (8 kişilik):
  • 1 adet kakaolu hazır pandispanya
  • 2 çay fincanı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı toz neskafe (ben gold kullandım)
  • 2 yemek kaşığı şeker

     Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket (200 gr) labne peyniri
  • 1 paket vanilya

     Üzeri için;
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Yapılışı:

Öncelikle krema için, labne ve vanilya hariç tüm malzemeyi (süt, un ve şeker) ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapatmaya yakın vanilyasını ilave edip karıştıralım ve ılınması için bir kenara bırakalım. Hafif ılınan muhallebi kıvamındaki kremamıza labneyi ekleyelim ve mikserle 1-2 dakika kadar çırpalım. Bu arada; derin bir kase içinde 2 çay fincanı sıcak su, 2 yemek kaşığı toz neskafe ve 2 yemek kaşığı şeker ile neskafemizi hazırlayalım ve hazırladığımız neskafe ile pandispanyamızın bir katını ıslatalım. Üzerine muhallebinin yarısını yedirelim. Muhallebinin üzerine pandispanyanın ikinci katını da koyup aynı şekilde nescafe ile ıslatalım ve kalan muhallebiyi pandispanyanın üzerine ve yanlarına yedirelim. Üzerini süslemek için kakao ve Türk kahvesini bir süzgeç yardımı ile pandispanyamızın üzerine eşit şekilde yayalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder