Bu
tarifi Mutfak Sırları'nda (www.mutfaksirlari.blogspot.com)
görmüştüm. En kısa zamanda denemek üzere tarifi not etmiştim.
Epey oldu bu tarifi göreli, fakat denemek ancak kısmet oldu...
Denedikten sonra bu kadar geç denemiş olmama üzüldüm, çünkü
gerçekten harika bir lezzet. Çikolata krizlerine bire bir :) Tadı sufle ile aynı ama sufleden çok daha hafif. Yapımı da çok
kolay. Bu harika tarif için Nilay hanıma teşekkür ediyorum.
Yalnız, bir sonraki yapışımda sufle kapları ile porsiyonluk
pişirmeyi düşünüyorum. İşte buyurun tarifi...
Malzemeler:
- 200 gr. Bitter çikolata
- 200 gr. krema
- 1 su bardağı esmer toz şeker (ben normal şeker kullandım)
- 3 adet yumurta
Yapılışı:
Öncelikle
çikolataları ufak parçalara bölelim ve benmaride eritmeye
başlayalım. Çikolatalar eridiğinde kremayı da ekleyip iyice
karıştıralım ve pürüzsüz bir hal alınca ocaktan alıp
soğumaya bırakalım. Bu arada biz de yumurta ve şekeri yüksek
devirde 15 dakika çırpalım. Ilınan çikolatayı yumurtalı
karışıma üç seferde aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak
yedirelim. Yağlı kağıt serilmiş 24 cm’lik çember kalıpta
veya benim yaptığım gibi kare bir kalıba dökerek önceden
ısıttığınız fırında pişirebilirsiniz. Derece olarak ben kek
pişirdiğim derecede pişirdim (150 derece). Siz de kendi
fırınınızda keki kaç derecede pişiriyorsanız o derecede
pişirebilirsiniz. Arada kürdan batırarak test edebilirsiniz. Ilık
ya da soğuk olarak ve üzerine bir top da dondurma ilave ederek
servis edebilirsiniz.
Not:
Ben bir sonraki yapışımda kesinlikle sufle kaplarına paylaştırarak porsiyonluk yapacağım.
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder