İki sene önce çilek reçeli
yapmıştım ama vişne reçeli yapmaya çekirdeklerini ayıklama
korkusundan cesaret edemiyordum. Aslında en çok sevdiğim
reçellerin başında gelir vişne. Marketten sürekli alıyordum,
zaten sadece vişneyi hazır alıyordum ama artık onu da
almayacağım. Kesinlikle ev yapımı reçelin yerini tutmuyor. Bu
sebepten dolayı “bu sene mutlaka deneyeceğim” dedim ve vişne
çıkar çıkmaz yaptım... Gerçekten harika oldu. Birçok şeyi evde
yapıyorum artık ve mümkün olduğunca hazır ürünler almamaya
çalışıyorum. Bu arada, korktuğum gibi olmadığını anladım.
Çekirdeklerini ayıklamak da, reçeli yapmak da son derece basit.
Bence vişne sezonu bitmeden alıp yapın. Mis gibi ev yapımı
reçeliniz olsun :)
- 1 kg. vişne
- 1 kg. toz şeker
Yapılışı:
Not: Pişmesine
yakın limon suyu da ekliyorlar ama ben hiç eklemedim. Ekleyip
eklememek size kalmış bence.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder