İki sene önce çilek reçeli
yapmıştım ama vişne reçeli yapmaya çekirdeklerini ayıklama
korkusundan cesaret edemiyordum. Aslında en çok sevdiğim
reçellerin başında gelir vişne. Marketten sürekli alıyordum,
zaten sadece vişneyi hazır alıyordum ama artık onu da
almayacağım. Kesinlikle ev yapımı reçelin yerini tutmuyor. Bu
sebepten dolayı “bu sene mutlaka deneyeceğim” dedim ve vişne
çıkar çıkmaz yaptım... Gerçekten harika oldu. Birçok şeyi evde
yapıyorum artık ve mümkün olduğunca hazır ürünler almamaya
çalışıyorum. Bu arada, korktuğum gibi olmadığını anladım.
Çekirdeklerini ayıklamak da, reçeli yapmak da son derece basit.
Bence vişne sezonu bitmeden alıp yapın. Mis gibi ev yapımı
reçeliniz olsun :)
- 1 kg. vişne
- 1 kg. toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle vişneleri
güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım (çekirdeklerini ince
uçlu birşeyle çok rahat çıkarabilirsiniz). Daha sonra tencereye
bir sıra vişne bir sıra şeker olacak şekilde koyalım ve suyunu
salması için bir gece ağzı kapalı bir şekilde bekletelim.
Aceleniz varsa 1 bardak su ilave edip hemen de kaynatabilirsiniz, ama
ben bu şekilde hiç denemedim ve her zaman kendi suyu ile pişirmeyi
tercih ediyorum. Lezzet olarak çok fark ediyor diyorlar ona göre :) Bir gece bekleyen vişneleri kendi suyu ile orta ateşte pişirmeye
başlayalım. Reçel kıvamı aldıktan sonra altını kapatalım
(reçelden çok az bir tabağa koyup kıvamına bakıp olup
olmadığına bakabilirsiniz). İyice soğuduktan sonra kavanozlara
boşaltıp kaldıralım.
Not: Pişmesine
yakın limon suyu da ekliyorlar ama ben hiç eklemedim. Ekleyip
eklememek size kalmış bence.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder