1 Mayıs
kayınpederimin doğum günü. Bu sene ailedeki herkes için doğum
günü pastasını ben yaptım. Ve tabi sevgili kayınpederime de...
Pandispanyasını bir gece önceden yaptığım için ertesi gün
sadece kreması ve süslemesi kalmıştı. Hazır 1 Mayıs da
tatilken sabah erkenden kalkıp pastamı tamamladım... Pandispanya
tarifim Sevgili Müge ablaya ait (www.hunerlibayanlar.blogspot.com).
Pandispanyalarımda hep onun tarifini kullanıyorum ve şu ana kadar
hiç yanıltmadı beni. Evde pandispanya yapmaya alıştığımdan bu
yana hazır alamıyorum zaten. Benim için çok iyi oldu bu tarif.
Pastanın kreması ve iç süslemesi için internette baya bir
araştıma yaptım. Aslında kremasını da ben yapıyorum ama bu
defa biraz daha farklı olsun istedim ve Portakal Ağacı’nda
(http://www.portakalagaci.com)
gördüğüm tarifi biraz ekleme yaparak denedim. Çok güzel oldu
gerçekten :)
Artık tarife geçsem
iyi olacak...
Malzemeler:
Pandispanya
için;
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Kreması için;
- 1 paket vanilyalı
creme
ole
- Süt (istediğiniz
yoğunluğa gelinceye kadar koymanız yeterli)
- 2-3 yemek kaşığı
hindistan cevizi
- 2-3 adet muz
- 1 paket bounty
miniatures
(ya da coco
star)
- 50 gr. bitter
çikolata (iri parçalanmış)
Üzeri için;
- 80 gr. Sütlü
çikolata (rendelenmiş)
Pandispanyanın
Yapılışı;
Yumurta
aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar
çırpalım. Şekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye kadar
çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını,
kalan şeker ve sıcak su ile 5-6 dakika şeker eriyinceye kadar
çırpalım ve sıvı yağı da ekleyip çok az daha çırpalım.
Kuru malzemelerimizi (un, kabartma tozu, kakao ve vanilini) birlikte
eleyip yumurta akları ve sarıları ile birleştirelim ve yine çok
az çırpalım. Tabanına yağlı kağıt serilmiş olan kelepçeli
kalıbımıza dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 45-50
dakika pişirelim. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol
edebilirsiniz.
Creme ole'yi, krem
şantiyi ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bir kaba alalım ve
istediğimiz yoğunluğa gelene kadar azar azar süt ilave ederek
mikser ile çırpalım. İstediğimiz yoğunluğa geldikten sonra
buzdolabına kaldırıp 15-20 dakika bekletelim. Pandispanyamızın
alt katını bir miktar süt ile ıslatalım ve üzerine kremamızdan
sürelim. Kremanın üzerine dilimlediğimiz muz ve küçük
parçalara bölünmüş coco starları dizelim. İkinci kata da aynı
işlemi uygulayalım, fakat ikinci kat için iri parçalara
böldüğümüz bitter çikolataları serpelim ve son katı da
üzerine kapatalım. Kalan kremamızdan üzerine de sürelim ve biraz
soğuması için dolaba kaldıralım. Pastayı ikram etmeden önce
dolaptan çıkaralım ve yanlarına da kremadan sürelim.
Rendelediğimiz sütlü çikolata ile üzerini ve yanlarını
süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Not: Üstünü gözüme çok boş göründüğü için Bolu çikolatası
(Bolçi) ve şeker hamuru ile yaptığım güllerle süsledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder