Öncelikle
üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandiliniz mübarek olsun. Allah
bu güzel ve hayırlı gecede gönlünüzden geçen tüm
dileklerinizi kabul etsin.
Daha önce yaptığım bir tarif olmasına
rağmen bu sefer biraz daha farklı olsun diyerek internette blogları
geziyordum ki “Mutfak Sırları”nın nefis tarifini gördüm ve
hemen yapmaya koyuldum. Nilay Hanım blogunda bu tarifi yayınlarken
“Bu tarifi uyguladığınızda belki de bir daha pastaneden kandil
simidi almak istemeyeceksiniz” demiş. Kendisine kesinlikle
katılıyorum. Tek kelime ile harika bir tarif ve ben de aynen
uyguladım. Ama tariften farklı olarak bir tatlı kaşığı mahlep
ekledim. Yapımı çok zaman almayan gayet kolay ve lezzetli bir
tarif. Ağzınızın içinde dağılıp giden nefis bir tat
gerçekten. Kandil simitlerinden biraz şirkete de götürdüm kapış
kapış gitti ve güzel övgüler aldım :) Denemenizi şiddetle tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 200 gr. margarin (oda sıcaklığında, “Sana Hamurişi” kullandım)
- 2 adet yumurta (sarısı hamura konulacak, beyazı dışına)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Susam ve çörek otu
Yapılışı:
Yumurtaların
sarısını ve beyazını ayıralım. Yoğurma kabımıza unumuzu
eleyelim ve ortasına çukur açalım. Açtığımız çukurun içine
tüm malzemeyi ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye
kadar yoğuralım. Hamur istediğimiz kıvama geldiğinde hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve tezgah üzerinde
elimizle rulo yapıp çember şeklinde birleştirelim ve yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bu işleme hamurlarımız
bitene kadar devam edelim. Fırça yardımı ile yumurta aklarını
hamurlarımızın her yerine sürelim. Üzerlerine çörek otu veya
susam serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif
kızarana kadar pişirelim.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder