Bu
güzel krepler de anneler günü kahvaltımızdan... Yeni aldığım
kalpli tavada yaptım. Ve ben şekillerini çok ama çok beğendim.
Krepleri gördüğünde annemin yorumu aynen şöyleydi, “az
değilsin Selin!” :) Evet ama ne yapayım seviyorum böyle
şeyleri... Siz normal tavada ya da krep tavasında da
yapabilirsiniz. Ben krepi pekmezle yemeyi çok seviyorum. Çocukken
anneannem bizim denizden gelmemize yakın yapardı, yanına da
pekmez... Bana bana yerdik :) Bazen o günleri çok özlüyorum. Yani anneannemin sağlıklı olduğu zamanları... Çünkü malesef şu
anda kendisi “alzheimer hastası” :( Geçekten çok zor bir
hastalık. Daha önce son derece sağlıklı, dinç olan birinin
çocuk gibi oluşunu ve en yakınlarını bile tanıyamamasını insan hiç kabullenemiyor. Anneannem benim için
çok farklıdır, çünkü beni ve kardeşimi o büyüttü
diyebilirim. Yani ikinci annem o benim. Benim için kabullenmek daha
da zor, ama malesef dua etmekten başka birşey gelmiyor elden... Onu
her gördüğümde, “anneannecim beni sakın unutma olur mu?”
diyorum, “seni ben büyüttüm unutur muyum hiç” diyor. O zaman
çok mutlu oluyorum... Canım anneannem, Allah’ım sana sağlıklı
uzun ömürler versin. Seni çok seviyorum...
Alt
tarafı bir krep tarifi vereceğim, nerelere gittim değil mi? Tamam
şimdi tarife geçiyorum...
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Bir miktar tuz
Yapılışı:
Un,
süt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştıralım. Hafif yağladığımız
tavamıza bir kepçeden az olacak kadar koyup tavaya yayalım ve önlü
arkalı pişirelim. Bu işleme karışım bitene kadar devam edelim.
İsterseniz arasına kaşar peyniri veya beyaz peynir de
koyabilirsiniz. Ya da tam tersi reçel, bal, pekmez ve çikolata
(çokokrem vb.) ile tatlı tatlı da yiyebilirsiniz.
Not:
Ben
kalabalık olduğumuz için ölçüsünü biraz arttırdım. Eşimle
kendimize yaptığımda ölçüyü yarı yarıya azaltarak yapıyorum.
Normal bir tavada yukarıdaki ölçü ile aşağı yukarı 10 adet
krep elde edebilirsiniz. Benim kalp şekilli tavamda (küçük olduğu
için) toplam 20 adet çıktı.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder