6 Haziran 2012 Çarşamba

Yalancı su böreği


Gerçek su böreğinin yerini asla tutamaz ama zaten adı üstünde; “yalancı su böreği” :)   Yapımı gerçekten çok pratik. Ben akşamdan hazırlayıp dolaba koydum, sabah kalkınca da pişirdim. Akşamdan hazırladığım için yufkalar sosu iyice çekmişti ve börekler piştiğinde yumuşacıktı. Kısacası bu harika lezzeti deneyin derim. Acil bir misafir için veya işten eve geldiğinizde hemencecik yapıp pişirebileceğiniz pratiklikte bir börek. Yanına çay demlemeyi de unutmayın :)

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Bir miktar tuz (bir çimdik)
  • 1 adet yumurta
İç malzemesi için;
  • Peynir (miktarı size kalmış) ben bir miktar tam yağlı beyaz peynir, bir miktar da lor peynirini birlikte koydum.



Yapılışı:
Öncelikle, 28 cm’lik teflon tavamızı bir miktar sıvıyağ ile yağlayalım ve yufkamızın birini uçları dışarı sarkacak şekilde serelim. Bu arada süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve tuzu birlikte iyice karıştıralım. Tavaya serdiğimiz yufkanın her yerine gelecek şekilde bu sostan bolca sürelim. İkinci yufkanın yarısını kopararak serelim ve üzerine sostan bolca sürelim. Diğer yarısını da serip sostan yine bolca sürdükten sonra peynirimizi (iç harcımızı) böreğin her yerine yedirelim. Kalan son yufkayı da yine ikinci yufkada olduğu gibi, yarısını koparalım yufkaların üzerine serip harçtan bolca sürelim ve diğer yarısına da aynı işlemi uyguladıktan sonra tavamızdan sarkan yufkaları üzerine kapatıp sıvıyağ ile yağlayalım. Tavamızı orta ateşli ocağa alalım ve bir kapak yardımı ile çevirerek önlü arkalı pişirelim. Ben en son üstlerine biraz tereyağ sürdüm, mis gibi koktular.

Not: Ben vaktim olduğu için geceden hazırlayıp dolaba koydum sabah pişirdim. Sosu iyice çektiği için böylesi bence çok daha güzel oldu. Ama eğer vaktiniz yoksa hemen de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder