Artık
anlamışsınızdır, ben keki çok seviyorum... Neskafenin yanına
şöyle taze mis gibi bir keke değişmem hiç bir şeyi. Kakaolu
olanlar favorimdir her zaman, ama tarçınlı olanlara da haksızlık
etmeyeyim... İşte bu kek de değişik bir kek arayışı ile ortaya
çıktı. Bloglarda küp doğranmış ya da dilimlenmiş elma ile
yapılmış keklere çok sık rastladım ama içinin çok hamur gibi
olmasından korktuğum için cesaret edemiyordum ki, Devletşah’ın
bloğunda (www.devletsah.blogspot.com)
rendelenerek yapılmış elmalı kek tarifine rastlayınca çok mutlu
oldum ve ben niye düşünemedim ki bunu diye bir yandan hayıflanıp
bir yandan yapmaya koyuldum :) Tarif sık sık yaptığım havuçlu
cevizli kek tarifine çok benziyordu ve ben de aynen havuçlu cevizli
kek tarifimi uygulayıp havuç yerine elma rendeleyerek bu harika
lezzeti keşfetmiş oldum. Biz lezzetine gerçekten bayıldık, hatta
iş yerinde yaptıklarımı her zaman denemekten keyif alan
güvenlikteki arkadaşlarım Osman ve Sedat da çok beğendiklerini
söyleyince daha da mutlu oldum. Zeynep’ciğim ona götürmediğimi
duyunca bana kızacak biliyorum ama itiraf ediyorum; ilk defa
denediğimden cesaret edemedim :) Bir dahaki sefere söz. Siz de
değişik bir kek tarifi denemek isterseniz hiç çekinmeden bu
tarifi uygulayabilirsiniz. Devletşah dört adet elma ile yapmış ve
“baya ıslak bir kek oldu” demiş. Ama ben bir büyük iki küçük
boy elma ile yaptım. Çünkü içi çok ıslak olan kekleri
sevmiyorum. Islak kek seviyorsanız tarifin orjinaline buradan
bakabilirsiniz: http://www.devletsah.com/elmali-kek/
İşte
bu da benim yaptığım kek. Buyurun tarifi...
Malzemeler:
-
2 adet yumurta
- 1 adet büyük, 2 adet küçük elma (rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
- Yarım su bardağı süt (elmadan dolayı gayet nemli olduğundan sütü yarım bardak koydum, hiç koymasanız da olur)
Yapılışı:
Yumurta
ve şekeri birlikte çırpalım, sıvıyağı ekleyip şeker
eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Bu arada, sütü de ekleyip
çırpalım. Vanilin, kabartma tozu, tarçın ve unu birlikte eleyip
sıvı karışıma ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Kek
hamurumuz iyice karıştıktan sonra rendelenmiş elmaları ve
cevizleri de ekleyip karıştıralım. İsterseniz benim gibi muffin
kalıplarına ya da arzu ettiğiniz bir kek kalıbına dökerek
önceden ısıtılmış fırında arada kürdan testi yaparak
pişirebilirsiniz.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder