19 Haziran 2012 Salı

Elmalı kek


Artık anlamışsınızdır, ben keki çok seviyorum... Neskafenin yanına şöyle taze mis gibi bir keke değişmem hiç bir şeyi. Kakaolu olanlar favorimdir her zaman, ama tarçınlı olanlara da haksızlık etmeyeyim... İşte bu kek de değişik bir kek arayışı ile ortaya çıktı. Bloglarda küp doğranmış ya da dilimlenmiş elma ile yapılmış keklere çok sık rastladım ama içinin çok hamur gibi olmasından korktuğum için cesaret edemiyordum ki, Devletşah’ın bloğunda (www.devletsah.blogspot.com) rendelenerek yapılmış elmalı kek tarifine rastlayınca çok mutlu oldum ve ben niye düşünemedim ki bunu diye bir yandan hayıflanıp bir yandan yapmaya koyuldum :)   Tarif sık sık yaptığım havuçlu cevizli kek tarifine çok benziyordu ve ben de aynen havuçlu cevizli kek tarifimi uygulayıp havuç yerine elma rendeleyerek bu harika lezzeti keşfetmiş oldum. Biz lezzetine gerçekten bayıldık, hatta iş yerinde yaptıklarımı her zaman denemekten keyif alan güvenlikteki arkadaşlarım Osman ve Sedat da çok beğendiklerini söyleyince daha da mutlu oldum. Zeynep’ciğim ona götürmediğimi duyunca bana kızacak biliyorum ama itiraf ediyorum; ilk defa denediğimden cesaret edemedim :)   Bir dahaki sefere söz. Siz de değişik bir kek tarifi denemek isterseniz hiç çekinmeden bu tarifi uygulayabilirsiniz. Devletşah dört adet elma ile yapmış ve “baya ıslak bir kek oldu” demiş. Ama ben bir büyük iki küçük boy elma ile yaptım. Çünkü içi çok ıslak olan kekleri sevmiyorum. Islak kek seviyorsanız tarifin orjinaline buradan bakabilirsiniz: http://www.devletsah.com/elmali-kek/
İşte bu da benim yaptığım kek. Buyurun tarifi...

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet büyük, 2 adet küçük elma (rendelenmiş)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
  • Yarım su bardağı süt (elmadan dolayı gayet nemli olduğundan sütü yarım bardak koydum, hiç koymasanız da olur)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri birlikte çırpalım, sıvıyağı ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Bu arada, sütü de ekleyip çırpalım. Vanilin, kabartma tozu, tarçın ve unu birlikte eleyip sıvı karışıma ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Kek hamurumuz iyice karıştıktan sonra rendelenmiş elmaları ve cevizleri de ekleyip karıştıralım. İsterseniz benim gibi muffin kalıplarına ya da arzu ettiğiniz bir kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında arada kürdan testi yaparak pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder