14 Haziran 2012 Perşembe

Tarçınlı kurabiye

Bayadır ara verdiğimin farkındayım... Sanırım yazın rehavetine kapıldım biraz. Sıcaklar bastırdıkça insanın içinden hiçbir şey pişirmek de, yemek de gelmiyor açıkçası... Blogumu da ihmal etmemek adına birşeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldikçe. Haftasonları genelde eşimle ofiste oluyorum, akşamları da yürüyüş yapayım derken tarifleri deneyecek zamanım kalmıyor malesef ve günler yetmiyor bana. Tatil moduna geçtim kısacası... Dondurucuya kurabiye hamuru koymak için yoğurduğum kurabiyeden eşim için bir miktar ayırıp bu mis gibi tarçın kokulu kurabiyeleri yaptım...  :)

Malzemeler:
  • 220 gr. margarin oda sıcaklığında (Sana Hamurişi kullandım)
  • 400 gr. un
  • 110 gr. pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (damak zevkine göre biraz daha artırılabilir)


Yapılışı:
Yağ ve pudra şekerini biraz yoğuralım. Yumurtayı ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edelim. Un, tarçın ve tuzu birlikte eleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru streç filmle sarıp buzlukta 15 dk. kadar bekletelim. Dinlenen hamuru iki adet yağlı kağıdın arasına alalım ve merdane yardımı ile istediğimiz kalınlıkta açıp yine istediğimiz kalıpla keselim ve fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Biraz ılındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Özellikle neskafeyle birlikte denemenizi tavsiye ederim...

Not: Kurabiye hamurunu aynen bu şekilde yaptıktan sonra ikiye bölüp yine ayrı ayrı streç filme sarıp derin dondurucuya koyduktan sonra iki ay dondurucuda saklayabilirsiniz. Acil bir misafiriniz geldiğinde 1-2 saat önceden dolaptan çıkarıp, oda ısısında çözdürüp şekil verdikten sonra pişirebilirsiniz. Pişen kurabiyeleri de ağzı kapalı bir kavanozda 1-2 hafta tazeliği bozulmadan saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder