Bayadır ara verdiğimin farkındayım... Sanırım yazın rehavetine kapıldım
biraz. Sıcaklar bastırdıkça insanın içinden hiçbir şey
pişirmek de, yemek de gelmiyor açıkçası... Blogumu da ihmal
etmemek adına birşeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldikçe.
Haftasonları genelde eşimle ofiste oluyorum, akşamları da yürüyüş
yapayım derken tarifleri deneyecek zamanım kalmıyor malesef ve
günler yetmiyor bana. Tatil moduna geçtim kısacası... Dondurucuya kurabiye hamuru koymak için yoğurduğum kurabiyeden
eşim için bir miktar ayırıp bu mis gibi tarçın kokulu
kurabiyeleri yaptım... :)
Malzemeler:
- 220 gr. margarin oda sıcaklığında (Sana Hamurişi kullandım)
- 400 gr. un
- 110 gr. pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın (damak zevkine göre biraz daha artırılabilir)
Yapılışı:
Yağ
ve pudra şekerini biraz yoğuralım. Yumurtayı ve sütü ekleyip
yoğurmaya devam edelim. Un, tarçın ve tuzu birlikte eleyip ele
yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurma
işlemi bittikten sonra hamuru streç filmle sarıp buzlukta 15 dk.
kadar bekletelim. Dinlenen hamuru iki adet yağlı kağıdın arasına
alalım ve merdane yardımı ile istediğimiz kalınlıkta açıp
yine istediğimiz kalıpla keselim ve fırında hafif kızarana kadar
pişirelim. Biraz ılındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri
serperek servis edebilirsiniz. Özellikle neskafeyle birlikte
denemenizi tavsiye ederim...
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder