Bu harika profiteroller sevgili kuzenim Görkem'e ait. Geçen akşam onlardaydık ve bize bu profiterolleri yapmıştı. Tadına gerçekten bayıldık. Hatta servis yaparken “Oo çok olmuş’’ diyen eşim, tabağındakileri bitirdikten sonra ikinci tabağı da silip süpürdü :) Kısacası, bu tarifle lezzet garanti... Denemenizi tavsiye ederim. Sevgili kuzenimin tekrar ellerine sağlık :) Şimdi gelelim tarife...
Malzemeler:
Profiterol
topları için;
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- 1 paket margarin
Çikolata
sosu için;
- 8 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarim su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Profiterol toplarının yapılışı;
Margarin ve suyu kaynatalım, unu içine
döküp karıştıralım, hamur kıvamına geldikten sonra ocaktan
indirelim ve yumurtaları ikişerli kırıp tahta kaşıkla iyice
hamura yedirelim.(Başta biraz cıvık olacak ama iyice yedirdikten
sonra tekrar hamur kıvamına gelecek). Bir kaşık yardımıyla
toplar halinde fırın tepsisine koyalım 30 dk. kadar pisirelim.
(Not:
Piştikten sonra kabarmış olan topların sönmemesi için fırın
tepsisinde, fırının kapağını açmadan soğutmak daha iyi
oluyor).
Kremanın yapılışı;
Margarin hariç krema malzemelerinin
hepsini bir kapta iyice çırpalım ve kısık ateşte sürekli
karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Pişmiş olan
kremanın içine margarini de koyup iyice karıştıralım ve
eridikten sonra mikserle çırpalım.
Çikolatanın yapılışı;
Çikolata malzemelerinin hepsini
soğukken çırpıp, daha sonra ocakta pişirelim. Arzuya göre
içine çikolata ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra,
profiterol toplarımızı bıçak yardımı ile bir tarafı kapalı
kalacak şekilde enine yaralım ve içlerini tatlı kaşığı ile
kremayla dolduralım. İsterseniz servis sırasında tabağa ya da
profiterollerin tamamına çikolata sosunu döküp servis
edebilirsiniz.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder