22 Nisan 2012 Pazar

Profiterol...


Bu harika profiteroller sevgili kuzenim Görkem'e ait. Geçen akşam onlardaydık ve bize bu profiterolleri yapmıştı. Tadına gerçekten bayıldık. Hatta servis yaparken “Oo çok olmuş’’ diyen eşim, tabağındakileri bitirdikten sonra ikinci tabağı da silip süpürdü :)    Kısacası, bu tarifle lezzet garanti... Denemenizi tavsiye ederim. Sevgili kuzenimin tekrar ellerine sağlık :)   Şimdi gelelim tarife...





Malzemeler:

Profiterol topları için;
  • 100 gr. margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 6 adet yumurta
Krema için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket margarin
Çikolata sosu için;
  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarim su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

Profiterol toplarının yapılışı;
Margarin ve suyu kaynatalım, unu içine döküp karıştıralım, hamur kıvamına geldikten sonra ocaktan indirelim ve yumurtaları ikişerli kırıp tahta kaşıkla iyice hamura yedirelim.(Başta biraz cıvık olacak ama iyice yedirdikten sonra tekrar hamur kıvamına gelecek). Bir kaşık yardımıyla toplar halinde fırın tepsisine koyalım 30 dk. kadar pisirelim.
(Not: Piştikten sonra kabarmış olan topların sönmemesi için fırın tepsisinde, fırının kapağını açmadan soğutmak daha iyi oluyor).

Kremanın yapılışı;
Margarin hariç krema malzemelerinin hepsini bir kapta iyice çırpalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Pişmiş olan kremanın içine margarini de koyup iyice karıştıralım ve eridikten sonra mikserle çırpalım.

Çikolatanın yapılışı;
Çikolata malzemelerinin hepsini soğukken çırpıp, daha sonra ocakta pişirelim. Arzuya göre içine çikolata ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra, profiterol toplarımızı bıçak yardımı ile bir tarafı kapalı kalacak şekilde enine yaralım ve içlerini tatlı kaşığı ile kremayla dolduralım. İsterseniz servis sırasında tabağa ya da profiterollerin tamamına çikolata sosunu döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder