Malzemeler:
- 2 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt (oda ısısında)
- ¾ su bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
Yapılışı:
Öncelikle yumurtayı ve şekeri
çırpalım. Daha sonra sıvıyağı ilave edip 1-2 dakika daha
çırpalım. Yoğurt ve sütü ekleyip, şeker eriyene kadar çırpmaya
devam edelim. Kuru malzemeleri (kakao, kabartma tozu, vanilin ve un)
birlikte eleyip karışıma ekleyelim. 1-2 kez karıştırdıktan
sonra cevizleri de ilave edelim ve özdeşleşene kadar karıştırıp,
yağlanmış ve un serpilmiş kalıbımıza dökelim ve önceden
ısıtılmış fırında pişirelim. Kürdan ya da bir bıçak
yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz (Kürdan
temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir). Üzerine pudra şekeri
serptikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder