29 Şubat 2012 Çarşamba

Sütlü irmik tatlısı


Bundan birkaç sene önce bu tatlıyı pek sevmiyordum ama evde kendim yapmaya başlayınca sevmeye başladım :)  Çok sık yapmasam da artık severek yediğim bir  tatlı... Hem çok hafif, hem de lezzetli olan bu tarifi eminim sizde seveceksiniz... Yapımı hazır puding yapmak kadar basit ama pudinglerdeki katkı maddelerini düşünecek olursak bu tatlı çok da sağlıklı... İçinde yağ olmadığından bence diyet yapanlar bile isterlerse şekerini azaltarak rahatlıkla yiyebilirler. Neyse ben artık tarife geçeyim...

Malzemeler:
  • 1 litre yağlı süt (ben yarım yağlı kullanıyorum)
  • 14 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik

Yapılışı:

Tüm malzemeyi bir tencereye boşaltıp, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım (çok katı bir kıvamı olmuyor ama soğuyunca daha da katılaşacak). Pişen tatlımızı borcama dökelim ve soğumaya bırakalım. Daha sonra buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz benim yaptığım gibi üzerine tarçın (veya hindistan cevizi) serperek ya da çikolata sosu dökerek servis edebilirsiniz.

Not:  Ben bu tatlıyı bazen aynı şekilde pişirdikten sonra yarısını borcama döküp üzerine hindistan cevizi ve kırılmış ceviz serpiyorum ve kalan yarısını da üzerine döküp soğumaya bırakıyorum. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder