22 Şubat 2012 Çarşamba

Çokomozaik


Bu ağızda eriyen çikolatalı dilimlerin yapımını çikolata kursunda Ful hoca paylaşmıştı (http://www.atolyeful.com). Uzun zamandır denemek istememe rağmen, dün geceyarısına doğru hamaratlığımın tutması üzerine kolları sıvadım J
Bu arada, “Çokomozaik” ismini ben koydum. Çünkü siz de göreceksiniz ki, klasik çikolatalı mozaik pastadan farklı bir şey. Klasik mozaik pasta toz kakaodan yapılırken, bunu kuvertür çikolata ile yapacağız. Ayrıca Çokomozaiki, resimdeki gibi dilimlemek yerine küp şeklinde küçük küçük keserek bir çeşit çikolata gibi de servis edebilirsiniz. Bu yüzden “mozaik pasta” demek istemedim. Yapımı son derece kolay. Tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin…
  
Malzemeler:

   v      200 gr kuvertür çikolata (ben bitter kullandım, sütlüyle de güzel olacaktır)
  v      200 gr hazır krema
  v      1 paket pötibör bisküvi (çifte kavrulmuş kullandım)
  v      Hindistan cevizi

Yapılışı:

 v      Hazır kremayı ocakta kaynatın (kaynar kaynamaz ocaktan alın yoksa kremanız yanabilir),
 v      Kaynayan kremanın içine çikolatalarımızı ekleyip erimelerini sağlayalım,
 v      Karışımın içine bisküvilerimizi kıralım ve bisküviler çikolatayla iyice karışana kadar karıştıralım,
 v      Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıba koyabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi yine yağlı kağıt serili küçük bir borcam kabın içine döküp buzdolabında en az 5-6 saat beklettikten sonra ters çevirip yağlı kağıttan ayırın. Üzerine (isteğe bağlı) hindistan cevizi serpip, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Not: 20 adet bisküvi bence yeterli geldi. Siz de karışıma bisküvileri ilave ederken damak tadınıza göre bisküvi miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder