Kek yapmaya karar verdiğimde önceliğim hep havuçlu tarçınlı kek oluyor,
çünkü eşim ve ben (blogumun adından da anlaşıldığı gibi) içinde tarçın olan
hemen hemen herşeyi seviyoruz J Havuçlu tarçınlı kek de favori
kekimiz. Şimdi bu harika lezzeti sizlerle paylaşma zamanı...
Malzemeler (12’lik muffin kalıbı için) :
§ 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
§ 1,5 su bardağı şeker
§ 2/3 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
§ 1 paket vanilin
§ 1 paket kabartma tozu
§ 1/3 su bardağı süt
§ 1 adet iri havuç
§ 2 tatlı kaşığı tarçın
§ 2,5-3 su bardağı un
§ Yarım su bardağı ceviz
§ 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
§ 1,5 su bardağı şeker
§ 2/3 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
§ 1 paket vanilin
§ 1 paket kabartma tozu
§ 1/3 su bardağı süt
§ 1 adet iri havuç
§ 2 tatlı kaşığı tarçın
§ 2,5-3 su bardağı un
§ Yarım su bardağı ceviz
v
Öncelikle
çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı kırıp, şekerini ilave ettikten
sonra mikserimizle önce düşük, daha sonra hızlı bir şekilde çırpalım ve yağımızı
ekleyip çırpmaya devam edelim.
v
1/3
su bardağı sütümüzü de ekledikten sonra şekerler eriyinceye kadar çırpma
işlemine devam edelim.
v
Kuru
malzemelerimizi (un, vanilin, kabartma tozu ve tarçın) birlikte eleyerek
karışıma ekleyelim ve tüm malzemeyi çırpalım.
v
Son
olarak rendelenmiş havucu ve rondodan geçirilmiş cevizi ekleyip bir kaşık
yardımıyla karıştıralım.
v
Şimdi
karışımımızı, kalıplara yerleştirmiş olduğumuz muffin kağıtlarının içine
(yarısına kadar gelecek şekilde) kaşıkla paylaştıralım, önceden ısıtılmış
fırında 45-50 dk. pişirelim. (Arada kürdan testi yaparak pişip pişmediğini
kontrol edebilirsiniz).
Not: İçine ceviz eklediğim için yağını
biraz azaltarak koyuyorum, ceviz koymayacaksanız sıvı yağı 1 su bardağı
koyabilirsiniz. Genelde havuçlu keklerde yoğurt ya da süt olmuyor ama ben
şekerler tam erimediği için 1/3 bardak süt ilave ettim ve bence çok daha iyi
oldu. Bir de benim fırınım 150 derecenin üstünde pişirirsem üstünü yakıp içini
pişirmiyor L
O yüzden ben
düşük ısıda yanmadan yavaş yavaş pişiriyorum. Bu sebeple fırın derecesi
belirtmedim çünkü her fırının pişirme derecesi değişiyor. Bu arada, resimlerde
gördüğünüz üzere bazılarını pudra şekeri,
bazılarını da eritilmiş bitter çikolata ile süsledim. Siz de dileğiniz
gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder