24 Şubat 2012 Cuma

Havuçlu cevizli muffinler…


Kek yapmaya karar verdiğimde önceliğim hep havuçlu tarçınlı kek oluyor, çünkü eşim ve ben (blogumun adından da anlaşıldığı gibi) içinde tarçın olan hemen hemen herşeyi seviyoruz J  Havuçlu tarçınlı kek de favori kekimiz. Şimdi bu harika lezzeti sizlerle paylaşma zamanı...

Malzemeler (12’lik muffin kalıbı için) :
§         2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
§         1,5 su bardağı şeker
§       2/3 su bardağı sıvı yağ (fındık yağı kullandım)
§         1 paket vanilin
§         1 paket kabartma tozu
§         1/3 su bardağı süt
§         1 adet iri havuç
§         2 tatlı kaşığı tarçın
§         2,5-3 su bardağı un
§         Yarım su bardağı ceviz


Yapılışı :

  v      Öncelikle çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı kırıp, şekerini ilave ettikten sonra mikserimizle önce düşük, daha sonra hızlı bir şekilde çırpalım ve yağımızı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  v      1/3 su bardağı sütümüzü de ekledikten sonra şekerler eriyinceye kadar çırpma işlemine devam edelim.
  v      Kuru malzemelerimizi (un, vanilin, kabartma tozu ve tarçın) birlikte eleyerek karışıma ekleyelim ve tüm malzemeyi çırpalım.
  v      Son olarak rendelenmiş havucu ve rondodan geçirilmiş cevizi ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
  v      Şimdi karışımımızı, kalıplara yerleştirmiş olduğumuz muffin kağıtlarının içine (yarısına kadar gelecek şekilde) kaşıkla paylaştıralım, önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirelim. (Arada kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).

Not: İçine ceviz eklediğim için yağını biraz azaltarak koyuyorum, ceviz koymayacaksanız sıvı yağı 1 su bardağı koyabilirsiniz. Genelde havuçlu keklerde yoğurt ya da süt olmuyor ama ben şekerler tam erimediği için 1/3 bardak süt ilave ettim ve bence çok daha iyi oldu. Bir de benim fırınım 150 derecenin üstünde pişirirsem üstünü yakıp içini pişirmiyor L  O yüzden ben düşük ısıda yanmadan yavaş yavaş pişiriyorum. Bu sebeple fırın derecesi belirtmedim çünkü her fırının pişirme derecesi değişiyor. Bu arada, resimlerde gördüğünüz üzere bazılarını pudra şekeri, bazılarını da eritilmiş bitter çikolata ile süsledim. Siz de dileğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder