Adı çok değişik değil mi?.. İlk
duyduğumda çok şaşırmıştım ama meğer adı malzemelerinin
miktarından geliyormuş. Bu tarif sayesinde çok kısa sürede
harika kabaran mis gibi poğaçalarınız olabilir. Bazı
haftasonları kahvaltı için poğaça yapmak istiyordum ama
mayalanması zaman aldığı için yapamıyordum (sabırsız biri
olduğum için bekleyemiyordum da diyebiliriz). Artık kahvaltı
sofraları için çarçabuk yapabileceğim harika bir tarifim oldu :) İnanın nasıl kabardığına hayret edeceksiniz (ben pişerlerken
fırının önünden alamadım kendimi). Mutlaka deneyin pişman
olmayacaksınız...
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurt, kabartma tozu, tuz ve sıvıyağı
birlikte karıştıralım. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya
başlayalım. Kulak memesi kıvamında ama hafif ele yapışan bir
hamur olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp avuç
içimizde açalım ve iç malzemeden koyup kapatalım. Hamuru tekrar
yuvarlayıp galeta ununa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz
tepsiye dizelim. Tüm hamurumuz bittikten sonra tepsimizi önceden
ısıttığımız fırında hamurların üstü kızarana kadar
pişirelim.
Not: Poğaçalar fırından yeni
çıktığında çok daha güzel ve pofuduk oluyor. Bir gün sonra
ilk yapıldığındaki gibi olmuyor, ama ısıtıp yerseniz ilk günkü
tadı bulabilirsiniz.
Afiyet
olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder