1 Kasım 2012 Perşembe

3-2-1 poğaçası :)

Adı çok değişik değil mi?.. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım ama meğer adı malzemelerinin miktarından geliyormuş. Bu tarif sayesinde çok kısa sürede harika kabaran mis gibi poğaçalarınız olabilir. Bazı haftasonları kahvaltı için poğaça yapmak istiyordum ama mayalanması zaman aldığı için yapamıyordum (sabırsız biri olduğum için bekleyemiyordum da diyebiliriz). Artık kahvaltı sofraları için çarçabuk yapabileceğim harika bir tarifim oldu :)   İnanın nasıl kabardığına hayret edeceksiniz (ben pişerlerken fırının önünden alamadım kendimi). Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız...

Malzemeler:
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 4 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı kadar galeta unu

    İç malzemesi için;
  • Peynir, kaşar, zeytin, kıyma vs.

Yapılışı:

Yoğurt, kabartma tozu, tuz ve sıvıyağı birlikte karıştıralım. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında ama hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp avuç içimizde açalım ve iç malzemeden koyup kapatalım. Hamuru tekrar yuvarlayıp galeta ununa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Tüm hamurumuz bittikten sonra tepsimizi önceden ısıttığımız fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirelim.

Not: Poğaçalar fırından yeni çıktığında çok daha güzel ve pofuduk oluyor. Bir gün sonra ilk yapıldığındaki gibi olmuyor, ama ısıtıp yerseniz ilk günkü tadı bulabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder