Bu tarif epeydir bekliyor yayınlanmak
için ama malesef araya başka tarifler girdi, kısmet bugüneymiş :) Et yemekleri ile aram çok iyi olmadığından mıdır artık
bilemiyorum ama et pişirmeyi tam anlamıyla beceremiyorum :) Kendimce en kolay yolu, düdüklüye koyup haşlamak... Ne yazık ki
ciddi bir demir eksikliği sorunum olduğu için bu aralar sık sık
tüketmem gereken yiyecekler arasında et. Bir çok erkek gibi eşim
de ete ve özellikle de kavurmaya bayılır. Benden kavurma yapmamı
isteyince “Yapabilir miyim acaba?” diye endişelenirken,
gerçekten en az annemin yaptığı kadar lezzetli bir kavurma çıktı
ortaya :) Benim gibi et pişirme
konusunda acemi olanlara bir faydası olursa ne mutlu bana...
- Yarım kilo kusbaşı dana eti
- Sıcak su
- 1-2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
Öncelikle etimizi tencereye koyalım
ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu
çektikten sonra hala pişmemişse biraz sıcak su ekleyip pişirmeye
devam edelim. İstediğimiz yumuşaklığa geldiğinde tereyağını
ilave edip kavuralım. Son olarak tuzunu da ekledikten sonra
ocağımızı kapatabiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder