3 Aralık 2012 Pazartesi

Kavurma...

Bu tarif epeydir bekliyor yayınlanmak için ama malesef araya başka tarifler girdi, kısmet bugüneymiş :)  Et yemekleri ile aram çok iyi olmadığından mıdır artık bilemiyorum ama et pişirmeyi tam anlamıyla beceremiyorum :)   Kendimce en kolay yolu, düdüklüye koyup haşlamak... Ne yazık ki ciddi bir demir eksikliği sorunum olduğu için bu aralar sık sık tüketmem gereken yiyecekler arasında et. Bir çok erkek gibi eşim de ete ve özellikle de kavurmaya bayılır. Benden kavurma yapmamı isteyince “Yapabilir miyim acaba?” diye endişelenirken, gerçekten en az annemin yaptığı kadar lezzetli bir kavurma çıktı ortaya :)   Benim gibi et pişirme konusunda acemi olanlara bir faydası olursa ne mutlu bana...

Malzemeler:
  • Yarım kilo kusbaşı dana eti
  • Sıcak su
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Yapılışı:
Öncelikle etimizi tencereye koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çektikten sonra hala pişmemişse biraz sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. İstediğimiz yumuşaklığa geldiğinde tereyağını ilave edip kavuralım. Son olarak tuzunu da ekledikten sonra ocağımızı kapatabiliriz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder