3 Ekim 2012 Çarşamba

Hamayili börek

Bu tarifi Pelinchef sitesinde görmüştüm ve denemek istiyordum. Ama bu yaz bir rehavet çöktüğü için üstüme sürekli erteliyordum. Sonunda geçen akşam kendime gelip denedim tarifi. Gerçekten harika kabarıyor, inanılmaz lezzetli ve bir o kadar da hafif bir börek. Yapımı da son derece pratik. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Fotoğraf makinamın şarjı bittiği için yapım aşamasında resimlerini çekemedim. Piştikten sonra telefonumdan çekebildim sadece ve bu tarifi daha fazla bekletmeden sizlerle bir an önce paylaşmak için sabırsızlandım. O yüzden resimler için özür dilerim ama ilk fırsatta daha güzel resimler çekip güncelleyeceğim. Yapım aşamasındaki resimlere www.pelinchef.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu arada, tarif Emine Beder’e aitmiş. Tarif için Pelin hanım’a ve Emine Beder’e teşekkürler. Şimdi gelelim tarifimize...

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt (bence 1 su bardağı yeterli oluyor)
     İçi İçin;
  • Beyaz peynir
  • Maydonoz (ben koymadım)
  • 1 adet yumurta akı

Yapılışı:
Öncelikle, yufkayı tezgaha serelim ve üzerine süt, yumurta akı ve sıvıyağdan hazırlamış olduğumuz sosumuzdan sürelim. İkinci ve üçüncü yufkaları da üst üste koyup sostan bolca sürelim. Yufkaları karşılıklı kenarlarından kare olacak şekilde kapatalım ve yine sostan sürelim. Bu sırada peynir, maydonoz ve yumurta akını karıştıralım ve yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Yufkamızı tekrar çapraz köşelerden tutup zarf şeklinde kapatalım. Ve birleşme yerlerinden keselim. Önce 4, sonra 8 adet üçgen elde edeceğiz. Son olarak, 8 adet üçgeni tekrar üçgen olacak şekilde kesip toplamda 16 adet üçgen elde edeceğiz. Hazırladığımız börekleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta 6-7 saat bekletelim (ben bir gece beklettim). Buzluktan çıkarttığımız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder