Bu tarifi Pelinchef sitesinde görmüştüm
ve
denemek istiyordum. Ama bu yaz bir rehavet çöktüğü için üstüme
sürekli erteliyordum. Sonunda geçen akşam kendime gelip denedim
tarifi. Gerçekten harika kabarıyor, inanılmaz lezzetli ve bir o
kadar da hafif bir börek. Yapımı da son derece pratik. Denemenizi
şiddetle tavsiye ederim. Fotoğraf makinamın şarjı bittiği için
yapım aşamasında resimlerini çekemedim. Piştikten sonra
telefonumdan çekebildim sadece ve bu tarifi daha fazla bekletmeden
sizlerle bir an önce paylaşmak için sabırsızlandım. O yüzden
resimler için özür dilerim ama ilk fırsatta daha güzel resimler
çekip güncelleyeceğim. Yapım aşamasındaki resimlere
www.pelinchef.com adresinden
ulaşabilirsiniz. Bu arada, tarif Emine Beder’e aitmiş. Tarif için
Pelin hanım’a ve Emine Beder’e teşekkürler. Şimdi gelelim
tarifimize...
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt (bence 1 su bardağı yeterli oluyor)
İçi İçin;
- Beyaz peynir
- Maydonoz (ben koymadım)
- 1 adet yumurta akı
Yapılışı:
Öncelikle, yufkayı tezgaha serelim ve
üzerine süt, yumurta akı ve sıvıyağdan hazırlamış olduğumuz sosumuzdan sürelim. İkinci ve üçüncü yufkaları da üst
üste koyup sostan bolca sürelim. Yufkaları karşılıklı
kenarlarından kare olacak şekilde kapatalım ve yine sostan
sürelim. Bu sırada peynir, maydonoz ve yumurta akını
karıştıralım ve yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım.
Yufkamızı tekrar çapraz köşelerden tutup zarf şeklinde
kapatalım. Ve birleşme yerlerinden keselim. Önce 4, sonra 8 adet
üçgen elde edeceğiz. Son olarak, 8 adet üçgeni tekrar üçgen
olacak şekilde kesip toplamda 16 adet üçgen elde edeceğiz.
Hazırladığımız börekleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta
6-7 saat bekletelim (ben bir gece beklettim). Buzluktan
çıkarttığımız börekleri yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizelim ve üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden
ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder