- 110 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 4 adet orta boy elma
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1,5 çay bardağı şeker
- Dilerseniz bir miktar ceviz de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle
elmaları soyup rendeleyelim. Teflon tavada elmaları, şekeri ve
tarçını elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Pişen
elmaları daha sonra hafif karamelize edelim. İç harcımızı
soğumaya bırakıp hamurumuzu hazırlayalım. Un ve kabartma tozu
dışındaki malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım. Daha
sonra unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan
bir hamur elde edelim. Hamurdan bir parça alıp ayıralım (üzeri
için). Kalan hamuru tart kalıbımıza eşit miktarda yayalım ve
üzerine soğuyan harcımızı yine eşit miktarda dağıtalım. Son
olarak, üzeri için ayırdığımız hamuru ister rendeleyerek,
isterseniz de benim yaptığım gibi biraz açtıktan sonra şerit
halinde keserek üzerine kafesler oluşturabilirsiniz. Tamamlanan
elmalı tartımızı önceden ısıtılmış fırında hafif
pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyan tartımızın üzerine
pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder