2 Ocak 2013 Çarşamba

Elmalı tart (veya turta)

Eşimin elmalı kurabiyeyi veya elmalı tartı ne kadar çok sevdiğinden bahsetmiştim sanırım. Bu sebeptendir ki, yine hep denemek istediğim elmalı tartı haftasonu çok yorgun olmama rağmen, eşimi de mutlu etmek için yaptım. Onun eve geldiğinde sevinçle “Aaa elmalı tart!” deyişi, tüm yorgunluğumu alıp götürdü desem abartmış olmam sanırım :)   Yedikten sonraki olumlu tepkisi de ayrı bir keyifti tabi ki benim için :)

Malzemeler:
  • 110 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
     İç harcı için:
  • 4 adet orta boy elma
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Dilerseniz bir miktar ceviz de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim. Teflon tavada elmaları, şekeri ve tarçını elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Pişen elmaları daha sonra hafif karamelize edelim. İç harcımızı soğumaya bırakıp hamurumuzu hazırlayalım. Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım. Daha sonra unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan bir parça alıp ayıralım (üzeri için). Kalan hamuru tart kalıbımıza eşit miktarda yayalım ve üzerine soğuyan harcımızı yine eşit miktarda dağıtalım. Son olarak, üzeri için ayırdığımız hamuru ister rendeleyerek, isterseniz de benim yaptığım gibi biraz açtıktan sonra şerit halinde keserek üzerine kafesler oluşturabilirsiniz. Tamamlanan elmalı tartımızı önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder